Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Добре дошли във форума, в който събитията определят правилата!

ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Ястия с пилешко месо

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
KENGA
Кукуруку
KENGA

Брой мнения : 473
Местожителство : с. Гурмазово

Ястия с пилешко месо Empty
ПисанеЗаглавие: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeВто Дек 14, 2010 2:13 am

Пиле по китайски:

Продукти:
Пилешки гърди
1 глава кромид лук
1-2 чушки - нарязани на лентички
1-2 моркова - нарязани на лентички
1 буркан кисели краставички - нарязани на лентички
1/2 кг. печурки - нарязани на едро
соев сос

Начин на приготвяне:
В един по-голям съд (аз ползвам един голям тефлонов тиган) с малко мазнина запържваме месото до златисто. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Намаляваме силата на котлона и оставяме ястието да къкри докато изври всичката водичка отделена от зеленчуците. Подправяме със соев сос или сол на вкус.

п.п. Към оригиналната рецепта са включени: 1ч.л. мед и сокът от един портокал.

Ястия с пилешко месо 021597627
Върнете се в началото Go down
KENGA
Кукуруку
KENGA

Брой мнения : 473
Местожителство : с. Гурмазово

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeВто Дек 14, 2010 2:39 am

Драно пиле:

Продукти:
"Събличате" внимателно за да не се разкъса кожата от едно пиле
1 ч.ч. ориз
1-2 глави кромид лук или праз
1/2 -1 буркан гъби. Добре е да са диви, но ако нямате може и печурки - аз ползвах стерилизирани ядливи дървесни гъби
500гр. кайма
100-200гр. шунка
1 с.л. дом. пюре
подправки по ваш вкус. Аз тук ползвах само сол. Заради ароматните гъби друго не беше нужно

Начин на приготвяне:
В един по-голям съд запържваме леко ориза. Към него прибавяме гъбите, а после и нарязаният на ситно лук/праз. След като всичко се позапържи прибавяме и каймата, която преди това е размита в малко водичка за да не стане на топчета. Разбъркваме хубаво. Добавяме шунката, дом. пюре. и 2 1/2 ч.ч. топла вода. Оставяме сместа за около 20мин. да къкри на слаб огън или до готовност на ориза. Дръпваме плънката от котлона и я оставяме да се охлади. С нея ще напълним пилешката кожа. Докато чакаме сместа да поизстине взимаме игла и конец и внимателно зашиваме дупките в пилешката кожа. Оставяме си само една. Тази откъм дупето. Оттам ще я пълним.

Напълнената пилешка кожа се поставя в тавичка и се пече до зачервяване. Може от време на време да я помазвате с малко масълце.

п.п. Снимката е направена с тел. при неподходяща светлина и не си личи колко беше "красиво пилето" преди да го изядем.

Ястия с пилешко месо 021755775
Ася
висша класа

Брой мнения : 1091

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeВто Дек 14, 2010 4:15 am

Ястия с пилешко месо 913839
Чудесни неща, браво!!!
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Брой мнения : 2005
Местожителство : ез. Тананайка

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeВто Дек 14, 2010 4:16 am

На мен второто повече ми хареса, като изключим кожата зло
http://www.talasymi.forum.st
elinikol
Мамина душичка
elinikol

Брой мнения : 48

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeНед Яну 16, 2011 9:56 pm

Ето ви едно пиле и от мен:
"моето пиле"
-почистено и осолено пиле
-кромид лук-1кг.
-бомбичка топено сирене
сол
-кимион
-мащерка
-червен пипер
-краве масло
-фолио за печене

Лука се нарязва,осолява и се смесва с подправките.Пълни се пилето с част от лука,като се слага и топеното сирене на парченца.След това се зашива и се поставя в тавичка.коло пилето се слага останалата част от лука.Пиилето се намазва с краве масло и се сипва вода,колкото да покрие лука в тавата.Покривате тавата с фолио и печете 2.часа и половина,след,което махате фолиото и запичате за около 10 мин.
Ася
висша класа

Брой мнения : 1091

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitimeНед Яну 16, 2011 10:46 pm

От мен бабината рецепта за лучена яхнийка:

Пилешко месо - каквото имате, крилца, бутчета, гърди.
Много лук - да речем 5-6 глави колкото юмрук.
Сол, олио, червен пипер или малко лютеница

Лукът се нарязва на едро и се запържва в тенджерка с двойно дъно, за да не загори, добавя се пилешкото месо да се позапържи и то за минута. Долива се топла вода, соли се и се оставя на тих огън, докато остане на мазнина. Малко преди края се слага червен пипер или лютеница за цвят.
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Ястия с пилешко месо   Ястия с пилешко месо Icon_minitime

Ястия с пилешко месо
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Разни :: Вкусните тайни-
Идете на: