Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Добре дошли във форума, в който събитията определят правилата!

ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Мобилна аптечка

Go down 
3 posters
АвторСъобщение
KENGA
Кукуруку
KENGA

Брой мнения : 473
Местожителство : с. Гурмазово

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitimeСря Дек 15, 2010 3:51 am

Взаимствах темата от друго място. Мисля, че ще е полезна за всички.

Става въпрос за всички необходими медикаменти и превързочни материали нужни за да окажем първа помощ на нас, децата си или на други хора. Набор, който да носим по време на пътуване и/или почивка.

Най-близката аптека се намира на около 3км., за това се старая в шкафа с лекарствата винаги да имам неща подходящи за първа помощ. Случва се някой да се пореже, да се удари или нещо друго. Тази година си направих такава аптечка и се оказа много полезна. Носех я навсякъде с нас. На излети, пътувания и т.н. Нищо лошо не ме хвана неподготвена. Сега съм я поопразнила, та следва ново презареждане. По късно ще пусна пълен списък с нещата, които държа вътре. Очаквам и вие да се включите с мнения, предложения и препоръки. Very Happy

Последната промяна е направена от KENGA на Сря Дек 15, 2010 3:53 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Брой мнения : 2005
Местожителство : ез. Тананайка

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitimeСря Дек 15, 2010 3:53 am

Е те това ще го гледам ей така Shocked винаги съм искала такава аптечка!Smile
http://www.talasymi.forum.st
KENGA
Кукуруку
KENGA

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitimeСря Дек 15, 2010 3:55 am

Стойността на медикаментите не надвишаваше 20лв., а ми осигури спокойствие Wink
KENGA
Кукуруку
KENGA

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitimeСря Дек 15, 2010 4:07 am

Ето какво имаше в моята мобилна аптечка:

1/ лейкопласт; лепенки широки и тънки; 1 широк и един тесен бинт; памук, марли -големи и малки; ножица; ръкавици, пинсети
2/ риванол; спирт; кислородна вода; топоцин
3/ мокри кърпички, носни кърпички и антибактериален гел (за сухо измиване на ръцете)
4/ Алергозан (паста); спрей с/у ухапване от насекоми; урбазон; спринцовка+игла
5/ Ихтиол; йодасепт; дефламол
6/ активен въглен

bubenceto
модератор със секира
bubenceto

Брой мнения : 536
Местожителство : в гората

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitimeЧет Яну 13, 2011 7:25 am

маниачка съм на тема лекарства та ето какво аз ще ви кажа:
Освен нещата описани от Дани има доста неща, които трябва да се носят при по дълъг път или ако е далече аптеката да имате вкъщи. Така тези неща са хубави при порязване или ухапване, но има още доста неща, които могат да се случат. Имайте във вас винаги и противоалергични хапчета, то гелчето добре, но трябва и нещо вътрешно да се приеме. За сега най ефикасни за Ксизал. Нещо за Т: Панадол, Нурофен, ефералган, парацетамол, аналгин. аз винаги нося и свещички ефералган, защто ако Т е с повръщане е добре лекарството да се приеме през ануса, за да не дразни стомаха и да не предизвика ново повръщане. За повръщане: натриев цитрат (през 15 мин по 1 ч.л.), деган за по възрастните. Имам прахчета против разстройство: ентерол, хидрасек (тук може и смекта ама моя я повръща). Сиропи за кашлица имам четири вида: тусавит за суха, Флудитек за влажна, Проспан и ен ти тус за всякаква. Винаги имам и Вентолин за пристъпна. Спрей за нос Олинт за отпушване, алергодил за противоалергичен. Бусколизи и нош па за болка в корема. Аулин и Нимезил за всякакви други болки. И аспирин също си нося. Та така един куфар лекарства
Sponsored content

Мобилна аптечка Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Мобилна аптечка   Мобилна аптечка Icon_minitime

Мобилна аптечка
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Полъх от душата :: Здраве!-
Идете на: