маниачка съм на тема лекарства та ето какво аз ще ви кажа:
Освен нещата описани от Дани има доста неща, които трябва да се носят при по дълъг път или ако е далече аптеката да имате вкъщи. Така тези неща са хубави при порязване или ухапване, но има още доста неща, които могат да се случат. Имайте във вас винаги и противоалергични хапчета, то гелчето добре, но трябва и нещо вътрешно да се приеме. За сега най ефикасни за Ксизал. Нещо за Т: Панадол, Нурофен, ефералган, парацетамол, аналгин. аз винаги нося и свещички ефералган, защто ако Т е с повръщане е добре лекарството да се приеме през ануса, за да не дразни стомаха и да не предизвика ново повръщане. За повръщане: натриев цитрат (през 15 мин по 1 ч.л.), деган за по възрастните. Имам прахчета против разстройство: ентерол, хидрасек (тук може и смекта ама моя я повръща). Сиропи за кашлица имам четири вида: тусавит за суха, Флудитек за влажна, Проспан и ен ти тус за всякаква. Винаги имам и Вентолин за пристъпна. Спрей за нос Олинт за отпушване, алергодил за противоалергичен. Бусколизи и нош па за болка в корема. Аулин и Нимезил за всякакви други болки. И аспирин също си нося. Та така един куфар лекарства