| Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! | |
|
|
|
Автор | Съобщение |
---|
KENGA Кукуруку
Брой мнения : 473 Join date : 28.11.2010 Age : 44 Местожителство : с. Гурмазово
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 12:17 am | |
| как се работи с електрожен? Имам си един кютук ама не знам как да го използвам. Искам да си заваря едни телчета. Хеееелп | |
|
| |
Таласъм impressively sober...
Брой мнения : 2005 Join date : 26.11.2010 Age : 37 Местожителство : ез. Тананайка
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 12:39 am | |
| Кенга! И идея си нямам какво е електрожен!! ! | |
|
| |
full-master Рекоплавател
Брой мнения : 424 Join date : 28.11.2010
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 3:35 am | |
| - KENGA написа:
- как се работи с електрожен? Имам си един кютук ама не знам как да го използвам. Искам да си заваря едни телчета. Хеееелп
Привет Кенга!!!! Навлизаш в дълбоки води ...осветлявам ви веднага по въпроса...първо електрожена както го описа кютук..предполагам че е от 125 до 180 ампера...ако съм прав, но държа да ми опишеш елекгрожена с подробности....та го слагаш на най ниската възможна степен....второ взимаш електрод който е нужно да е от порядъка на 2 до 2,5 да не сложиш от 4 -ките ....закачаш масата на некое от железата, слагаш си маската и кат пипнеш искрата с леки движения на ръката ..все едно рисуваш елха, почваш да заваряваш!!!! Още нещо ...ако телчетата са тънки, нищо нема да стане...поне 4-5 мм е нужно да са дебели...инак ще се прогорят...затуй хората са направили телоподаващо за да не прогаря материала!!!! Ако пък намериш некой да го завари ще е най добре в твоя случай...все пак не е толкоз просто...пък като се сетя и за слабия ток при вас, ще е още по сложно!!!! Дано съм помогнал поне малко!!!! | |
|
| |
Ася висша класа
Брой мнения : 1091 Join date : 26.11.2010
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 7:13 pm | |
| Дани, не се захващай с такова нещо, този електрожен не го знаеш в какво състояние е, може да е опасен. Моя мъж си беше направил сам електрожен, защото нямаше пари да си купи , в една кутия от стар телевизор Опера, беше му сложил и колелца от количката на малката, просто фантастичен вид имаше тази машинария, но само той си работеше с нея, защото все пак е правена, не е минала изпитания. А както е традицията в Бг всяка купена машинария да бъде "облагородена" с махане на разни чаркалаци като непотребни, като нищо ще се убиеш. Ела с телчетата, сега имаме и нещо, което наричат CO - t.e. Цео, предполагам, че работи с СО2 Мастъре, я ме светни, защото моя мъж се скатава от отговори - баща ми обели колата ми още миналата година...вишнева е и белите дерки си личат гадно. Има ли с какво да я оправя? Ламарината е малко изкривена, но няма да се изчуква. Пари няма. Не искам да карам обелена кола! Вичо казва, че решението е само в смяна на ламарината. Но той често ме мята по върбите, като не му се занимава | |
|
| |
KENGA Кукуруку
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 7:19 pm | |
| Мастър, помогна ми с отговора си Разбрах, че е по-добре да не се захващам. Нищо няма да излезне. Телчетата са тънки. Електродите - дебели. После ще ви пусна една снимка за да ви покажа какво исках да си направя. Мъж ми ми забрани. Беше категоричет...по скайпа го направи Асе, електрожена е в час. Бачка си и всичко му е точ, но аз не знам от де се хваща и кво се прави | |
|
| |
KENGA Кукуруку
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 7:22 pm | |
| исках да си направя нещо такова... | |
|
| |
full-master Рекоплавател
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 7:52 pm | |
| - Ася написа:
Мастъре, я ме светни, защото моя мъж се скатава от отговори - баща ми обели колата ми още миналата година...вишнева е и белите дерки си личат гадно. Има ли с какво да я оправя? Ламарината е малко изкривена, но няма да се изчуква. Пари няма. Не искам да карам обелена кола! Вичо казва, че решението е само в смяна на ламарината. Но той често ме мята по върбите, като не му се занимава Вичо е прав в случая ...значи едно време се занимавах с коли, с пребоядисване и т.н. В твоя случай първо е необходима да се шлайфа след това китосване и пръскане с боя...но знам че в магазините за автобои има коригиращи средства но за леки драскотини...доколкото разбрах е подбито и ожулено...навремето така си одрасках колата...та след като я изшкурих и китосах...вместо да я закарам да я пръснат аз си подгрях леко обаче боята и с баданарката...е не стана както исках но поне не си личеше много !!!! Може и друго да направиш...продават разни шпрейчета в различни цветове по авто частите и бояджийниците...но първо трябва да нанесеш някаква основа и тогава да пръскаш...но не се престаравай, прави се с леко нанасяне на три четири пъти..демек леко пръскаш и чакаш да изсъхне..така повтаряш докато се получи...само внимаваш да не потече!!! Инак най добре си е както казва Вичо....дано поне малко съм ти помогнал!!!! Кенгааа...много добре си направила че си се отказала...в действителност е опасно да се работи с електрожен...малката ми щерка беше на 4 годинки...с шурата заваряваме лозарник за оградата....докато се усетя и детето се залепи за мрежата...усетих кво става и за секунди успях та изключих електрожена ....размина се само с изгорени пръстчета..бяха и се отпечатали от мрежата!!!! Та електрожен и деца.. никак не е добра комбинация...трябва да се внимава много!!!! Между другото...твоят мъж ли пипна бракониерите тези дни...ако е той шапка му свалям за постъпката!!!! | |
|
| |
KENGA Кукуруку
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 8:08 pm | |
| Цу, mastyr. Ne e toj. Ot izwestno wreme ne e myrdal nikyde. Pone az ne znam. Сори за латиницата ама няма да се преписвам за какви бракониери къде са ги олепили? | |
|
| |
full-master Рекоплавател
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! Сря Юни 29, 2011 8:13 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! | |
| |
|
| |
| Домашни ремонти..маайстори и тем подобни !!!!! | |
|