Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Добре дошли във форума, в който събитията определят правилата!

ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Ръчна хартия

Go down 
4 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
KENGA
Кукуруку
KENGA

Брой мнения : 473
Местожителство : с. Гурмазово

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Яну 17, 2011 3:48 am

В тази тема ще показвам моите успешни или не до там успешни опити.

Започвам....

Листче с вградени пера от ... не помня какво пиле бяха. Листчето стана дебело, а и перата не са съвсем добре вградени. Някои щръкнаха
Ръчна хартия 022080287

Тук се опитах да боядисам самата х-я (не да я тонирам) с боя за яйца, но има дефекти. Не ми се получи. При вграждане в друго листче боята се разтича и не се получава добре. Не е удачен вариант такова боядисване.
Ръчна хартия 022080286

Листче с вградени портокалови корички. Коричките са настъргани на ренде, а след това са изсушени.
Ръчна хартия 022080282

Вградено в хартията листенце. За мое съжаление листенцето съм го вкарала много на дълбоко в хартията и се вижда само ако листчето е насочено към светлината. Не ми се получи много много, но пак ще опитам
Ръчна хартия 022080278

Суха и хербаризирана тревичка/ клонче. Т.к. не е хербаризирано както е по правилата, клончето е обемно. За да не изпадне от листчето се наложи да го запечатам със салфетка.
Ръчна хартия 022080271

Щъркел с вградени пера, пух и конци в хартията. За момента това е моята гордост. Отне ми повече от 1ч. докато го направя, но резултата си заслужаваше.
Ръчна хартия 022080274

Преди да изсъхне....
Ръчна хартия 022082756

След като изсъхна....
За мое съжаление не се получи както очаквах, но по нататък пак ще опитам.

Ръчна хартия 022113022

Тук се вижда, че опита се оказа не особено успешенSad((
Ръчна хартия 022113019

За момента е това. След няколко дни ще кача и снимка на лампа или свещник, не съм сигурна какво точно ще се получи Rolling Eyes
Върнете се в началото Go down
full-master
Рекоплавател
Рекоплавател
full-master

Брой мнения : 424

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Май 05, 2011 4:18 am

Кенга ...много ти се кефа и в блога и у фейса на изобретателността...нека и аз ти покажа моите щерки какво правят от ползваната ксероксна хартия...но доста търпение е нужно!!!! Laughing
Така се почва....
Ръчна хартия 022637812

Ръчна хартия 022637823

И се превръща ей в това....

Ръчна хартия 022637802

Ръчна хартия 022637793

Ръчна хартия 022637786

Ръчна хартия 022637767

Не се доближава точно до твоята идея, но все пак идеята я намериха нейде из нета!!!! Laughing
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Брой мнения : 2005
Местожителство : ез. Тананайка

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Май 05, 2011 4:19 am

Shocked
Ей тва е невероятно!!!!!!!!!! Искам да знам как става тва, аз само солници мога да правя Laughing
http://www.talasymi.forum.st
Buria_v_chasha
Баба с бебе
Buria_v_chasha

Брой мнения : 1119

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Май 05, 2011 4:23 am

Наистина е страхотно!
full-master
Рекоплавател
Рекоплавател
full-master

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Май 05, 2011 4:34 am

Ами хартията я сгъват на отделни еднакви части, каквито съм ви ги показал в първите снимки...и от тях почва сглобяването, като елементите се вкарват едно в друго...за този лебед малката щерка сгъна някъде към 500 елемента...само си спомням че това е от японските изпълнения...някъде в нета ги бяха открили..но да ви кажа и мен ме изумиха..по този начин могат да се правят най различни фигури...въпрос на въображение!!!! Laughing
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Май 05, 2011 5:00 am

Наистина е яко Smile Оригамите са супер Smile
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПет Май 06, 2011 12:25 am

Мастър, това и още подобни красоти съм гледала в нета. Бяхме правили едно животинче...от Крокотак. Голяма занимавка е, но пък ако имаш нерви и време може да си направиш супер яки неща по тази технология и с малко въображение. Лятната ваканция спрятам Тони да ги прави за да не мисли за глупости. Нещо като арт терапия му прилагам и калявка на нервите Wink
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeНед Май 15, 2011 7:45 pm

Very Happy показ нещо новичко Very Happy

Ръчна хартия Photo-00061 Ръчна хартия Photo-0005
Buria_v_chasha
Баба с бебе
Buria_v_chasha

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeНед Май 15, 2011 11:36 pm

поклон
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeНед Май 15, 2011 11:48 pm

Като си представя,че Кенга се е трудила много сигурно,за да направи тея толкова интересни неща ми е неудобно да си задам въпроса,ама ще го направя :РР що хартията ми прилича на тоалетна хартия? Има някви такива шарки???? Rolling Eyes Embarassed
Buria_v_chasha
Баба с бебе
Buria_v_chasha

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeНед Май 15, 2011 11:57 pm

Таласъм написа:
Като си представя,че Кенга се е трудила много сигурно,за да направи тея толкова интересни неща ми е неудобно да си задам въпроса,ама ще го направя :РР що хартията ми прилича на тоалетна хартия? Има някви такива шарки???? Rolling Eyes Embarassed
Мълчи бре! НИ са излагайRazz Иди у фейса ми или в блога й и чети Smile
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Май 16, 2011 12:02 am

ко да напрая, прилича ми на тоалетна хартия,само че по-дебела Laughing Laughing Laughing Laughing
Чудя се върху ко се прай :Рр не стига,че съм наблюдателна Smile Тя КенгЪ нема да ми се разсърди :Р поклон
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Май 16, 2011 2:17 am

Laughing hahaaaaa Таласъмке и мъж ми й вика от време на време, че била кат тоалетна хартия. Такава е защото използвам вече употребявана. Става мътна или сивкава. В момента ползвам такава, защото при вграждането на цветове се срещам различни проблеми. Често ми правят дефекти - петна, дето още не мога да разбера как да ги избегна. Докато е мокро е красиво, а като изсъхне на нищо не прилича. Жал ми е за момента да ползвам директно чиста. Ако ползвам чиста и я превърна в ръчна добива съвсем друг вид Wink Когато успея да стигна до офиса ще си изпрося чисти изрезки от картоните им и тогава ще започна и със чиста хартия да правя.

Не се сърдя. Няма за какво. Напротив, за мен е важно да знам как изглежда в очите на другите за да мога да се коригирам Гуши
full-master
Рекоплавател
Рекоплавател
full-master

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Май 16, 2011 5:25 am

Опасна си Дани, много готино стои всичко, пък май и доста упоритост ти е нужна, и аз ти се радвам на постиженията!!!! Laughing
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Май 16, 2011 5:36 am

Дани- Кенгова Smile мен ме кефи,ама просто .. някои така ми изглеждаха Smile Rolling Eyes иначе е супер готинУ Smile)) ако се женя искам естестфени картички :Рр ама безплатно Very Happy хахахха
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Май 16, 2011 8:21 am

Благодаря ви, но наистина съм мнооого далеч от истината все още. Много ми е трудно, защото се уча единствено и само от нета, а инфото там е недостатъчно. Мисля кое как да направя. Не веднъж ми се е ревало като си видя провала. После събирам сили и отново започвам да ги боря. Адски много ме влече. Иска ми се да започна с това да си изкарвам кинтите, защото има ниша на пазара и тя не е малка. Искам да стана възможно по-добра, но срещам спънки на които още не мога да намеря решение. Просто не ми се получават. Заради това ползвам и употребявана хартия. За да не съсипвам чистата. Сега съм решила до отида и да си купя от "Слънчогледите" едно листче, барем ми просветне къде греша.

п.п. Таласъмке, решиш ли да се зажениш шъ измислим нещо Wink
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeСъб Май 21, 2011 2:41 am

купичка с бонбонки

Ръчна хартия Photo-00081
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПет Юни 03, 2011 4:45 am

Лампион от ръчна хартия и бутилка минерална вода
Ръчна хартия Photo-0007-263x300
Таласъм
impressively sober...
impressively sober...
Таласъм

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПет Юни 03, 2011 5:51 am

Кенга, найш кво си мисля от няколко дни....от както повече се вглеждам в твоите неща... Няква тая ... ръчна хартия ми е много... еко.... ааа после.. разни бутилки и пластмасови чаши ме учудват??? Не може ли да измислиш и да използваш нещо друго“?? може да греша,ама може и да ти е от полза мнението ми Smile Гуши
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПет Юни 03, 2011 10:49 am

Таласъмче, абсолютно си права! Идеята на хартията е да е само от естествени материали, въпреки, че има хора, които ползват различни други неща за вграждане и декориране. В общи линии хартията не се "рита" единствено, когато е съчетана с метал,тел, дърво, канап и други подобни Wink

Идеята да ползвам разни пластмасови неща дойде от едно предизвикателство на крокотак - летният им еко конкурс http://krokotak.com/2011/06/leten-eko-konkurs-s-krokotak/
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Юни 13, 2011 1:50 am

Моите първи картини. Еднотипни са, но това не е случайно Wink

Ръчна хартия Photo-0020
full-master
Рекоплавател
Рекоплавател
full-master

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeПон Юни 13, 2011 3:18 am

Браво Дани....впечатляващи са!!!! Laughing
Поздрави за ентусиазма!!!! cheers
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeСъб Юни 18, 2011 1:32 am

Ето и един колаж, родил се от един витраж макар и по нищо да не си приличат. В родилното е станала грешка Embarassed

Ръчна хартия Photo-00011
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeЧет Юни 30, 2011 3:28 am

Днешните ми листчета

Ръчна хартия Photo-00071-300x300 Ръчна хартия Photo-0005-300x189
KENGA
Кукуруку
KENGA

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitimeВто Юли 05, 2011 9:57 am

Мисля, че вече се научих да вграждам растения в хартията така, че да станат едно цяло. Хем да се виждат, хем да не "изпадат" от листчето. Ще покажа няколко снимки. Кажете ми какво мислите. Ще се радвам на всяка критика Very Happy

Ръчна хартия Photo-0004

Ръчна хартия Photo-0005

Ръчна хартия Photo-0006

Ръчна хартия Photo-0007
Sponsored content

Ръчна хартия Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Ръчна хартия   Ръчна хартия Icon_minitime

Ръчна хартия
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next